Selamat Datang Ke BLOG ACHTUNG...Semoga beroleh manfaat.

Ahad, 22 Ogos 2010

Kuih Raya & Gula-gula Serangga?

Memang manusia bijak. Kreatif. Cuma kadang-kadang "terlebih bijak". Sukakan hiburan, tetapi kadang-kadang tidak bertempat. Kali ini, gula-gula dan cokelat yang dihidangkan bersama serangga. Berbisa dan kotor pula tu!!!

Dah macam key chain!

Cokelat dengan salutan ulat...

Dah siap celup!!!

Jengkerik bersalut cokelat...

Kala jengking bersalut cokelat...

Cara-cara celupan dibuat. Manalah tahu anda nak cuba...

Budak kecik ni pun seriau nampaknya...

Last-last, gula-gula punya pasal dia bedal juga...

Tapi uncle ni nampak "happy" menikmatinya...

Macam biskut raya... tapi...

DAH KENAPA!!!

Allah kurniakan akal untuk tujuan kebaikan, kerana manfaatnya juga adalah untuk kebaikan diri manusia itu sendiri.
Manusia yang paling baik ialah manusia yang memberikan manfaat kepada manusia yang lain.

2 ulasan:

Masa DAH Time berkata...

kalau bukan sebab nak jadi terkenal dengan perbuatan pelik, atas sebab apa diorang buat macam tu?

Tanpa Nama berkata...

dah habis kot makanan dalam dunia ni..sampai makan benda mcm tu...pelik2 manusia