Selamat Datang Ke BLOG ACHTUNG...Semoga beroleh manfaat.

Khamis, 27 Januari 2011

SEMUT MADU!!!







Myrmecocystus nests are found in a variety of arid or semi-arid environments. Some species live in extremely hot deserts, others reside in transitional habitats, and still other species can be found in woodlands where it is somewhat cool but still very dry for a large part of the year.
As their names suggest, honey-pot ants are like living pots of honey.

After the rains, there is so much nectar from ephemeral plants, there is actually more than enough. Good food will not be wasted in the harsh living conditions of the desert. So the ants feed some particular ants in the colony with nectar until their whole abdomen swells up with honey. They can be the size of grapes! Then, during the drought, when food is scarce, the other ants will feed on the honey, and the ants’ abdomens shrink back to its normal size. The honey-pot ants save food in this way. They are also a source of food supply for other desert animals, including humans!

These ants can live anywhere in the nest, but in the wild, they are found deep underground, literally imprisoned by their huge abdomens, swollen to the size of grapes. They are so valued in times of little food and water that occasionally raiders from other colonies, knowing of these living storehouses, will attempt to steal these ants because of their high nutritional value and water content. These ants are also known to change colors. Some common colors are green, red, orange, yellow, and blue.

Lampu Suluh : Reang depan dan bawah

Depan terang bawah pun terang.
Bawak gi mancing menarik ni!

Ais Yang Menakutkan

USB Drive Klip


Sarung Tangan Pimpin Anak Tak Lenguh

Hah... pimpin anak anda tanpa lenguh dan tak mudah terlepas :D

Bunga Tayar Sekarang Betul-betul Berbunga-bunga!


Rabu, 26 Januari 2011

Tasik Zip di Taiwan


Tak banyak maklumat saya perolehi mengenainya.
Nama Tasik : Zipper Lotus Pond
Lokasi : Muzium Juming, berhampiran Taipei, Taiwan
Hasil Sentuhan : TaiJu Chun

Selasa, 25 Januari 2011

Website Tisu Tandas "Melampau Betul"!

Sila ke link berikut kalau nak tengok website yang paling kurang asam! Menyampah, buang masa ambo je...hehehe terjebak pulak!

Nak Rumah Anda Macam Ni?


Terbalik ke rumah ni?
Memang terbalik!
Tapi reka bentuk je terbalik, manakala su7su atur dalamannya pula normal seperti biasa. Orang ada duit , maka boleh la berkarya dengan kos yang tinggi sekali pun. Inilah yang dikatakan, kehendak manusia tidak terbatas. Manusia takkan puas dengan apa yang ada. Malah manusia banyak yang gemar lari dari fitrah!!!
Apa macam?


Makan Otak Lembu Mentah Banyak-banyak!


Takeru Kobayashi, pemegang rekod tanpa kalah dalam cabaran makan otak lembu mentah paling banyak! Beliau masih memegang rekod menelan sebanyak 17.7 paun otak lembu mentah dalam masa 15 minit! Selain itu, beliau turut memegang rekod makan lain di dunia seperti juara bertahan makan hot dog paling banyak di dunia selama 6 tahun.

Kenapa ada manusia macam ni?
Sebab mereka lari dari fitrah. Allah ciptakan manusia dengansempurna. Tapi untuk menjadi manusia yang berfungsi dengan sempurna pula, mereka perlu menjalani fitrah yang sempurna. Antara lain ialah makan dengan mengikut sunnah. Makan bukan untuk kepuasan, tapi sebagai tenaga untuk kita menjalani tanggungjawab kepada Allah dan sesama manusia. Pemakanan yang buruk, melahirkan sikap dan tabiat yang buruk. :D

Tumor Seberat 24 Kilo!


Wanita berusia 54 tahun dari Argentina selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan pada Ogos 2010. Ketumbuhan ( tumor ) seberat 24 kg berjaya dikeluarkan setelah wanita tersebut mengalaminya semenjak berusia 18 bulan. Derita beliau berkahir di sebuah hospital berhampiran Buenos Aires menerusi pembedahan yang berlangsung selama 4 jam.

Rabu, 19 Januari 2011

Macam-macam Hal Depan Mesin ATM











Kren Besaaaar Punyaaaa


Liebherr LTM 11200-9.1
The Liebherr LTM 11200-9.1 telescopic crane is ridiculous. It can lift up to 1,200 tons. It’s boom extends to 100 meters long with up to 126 meters of additional lattice. Rolling along on a nine-axle suspension, this bad boy can handle any job. Disc brakes come standard.

Jentolak Besaaaaar Punyaaa


LeTourneau L-2350 Front End Loader
The world’s largest rubber-tire front loading vehicle of its kind, the L-2350’s bucket is roughly the size of a studio apartment. It has a 2,300 horsepower engine capable of lifting up to 160,000 lbs. The operator stands two stories off the ground, and the mammoth bucket extends to a maximum height of nearly 44 feet.

Man on Finger : Kreatif